Slyngetrening er en behandlingsmetode brukt av fysioterapeuter ved vår klinikk i Tysvær. Trening og behandling i slynger er funksjonell trening hvor en jobber med kroppen som motvekt i ustabile slynger. Slyngene henger i taket og stilles inn på en slik måte at man kan trene deler av kroppen mens man avlaster andre deler. Slyngene kan benyttes for å trene opp en spesifikk kroppsdel som er skadet, forbedre samspillet mellom muskelgrupper og evt. brukes til å trene generell styrke. Dokumentasjonen som gir grunnlag for behandlingsmetoden forsterkes år for år.
Hva kan behandles med slynger?
Uansett hvor du har plager kan slyngebehandling være aktuelt som en del av ditt behandlingsopplegg. Alle ledd er avhengig av musklene rundt for å ha normal funksjon, og samspillet mellom ulike muskelgrupper er viktig i våre daglige bevegelser. Ofte ses det endringer i hvordan muskulatur og muskelgrupper samarbeider etter skader og/eller langvarige plager. Da kan slyngebehandling være aktuelt for å relære nye funksjonelle bevegelsesmønstre.
Hvordan brukes slyngebehandling hos GPS Helse?
Hos GPS Helse er vi opptatt av å finne godt dokumenterte metoder for å behandle våre pasienter. Slyngebehandling (Neurac) er en av flere metoder som benyttes for å hjelpe deg i din rehabilitering. En undersøker og behandler i slyngene, evt. i kombinasjon med andre behandlingsformer. En viktig del av tilnærmingen er egentrening.
GPS Helse er den eneste klinikken for øyeblikket mellom Bergen og Stavanger som har sertifisert neurac behandlere. Bente Alsaker Lokna er sertifisert Neurac-behandler. En sertifisert neurac behandler har tatt hele kursrekken hos redcord i slyngebehandling og deretter tatt en skriftlig og muntlig eksamen. Se vedlagt link, for mer informasjon om Neurac og slyngebehandling: https://redcord.no/